MESAJUL INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN BACĂU LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR | Onesti

Mobile Menu

ads

Responsive Leaderboard Ad Area with adjustable height and width.

More News

MESAJUL INSPECTORATULUI DE POLIȚIE JUDEȚEAN BACĂU LA ÎNCEPUT DE AN ȘCOLAR

septembrie 10, 2011
Ca în fiecare an, la începutul toamnei, fie că suntem profesori, părinţi, elevi sau membri ai comunităţii locale, ne îndreptăm paşii cu emoţie sau cu nostalgie către şcoală.

Asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente acestora reprezintă o prioritate pentru IPJ Bacău. Acordăm o atenţie deosebită prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor şi suntem preocupaţi de pericolele care atentează la siguranţa copiilor, cum ar fi escaladarea violenţei, riscurile cotidiene, consumul de droguri ş.a.m.d.

Ca părinţi, trebuie să ştiţi că unui copil trebuie să i se explice foarte clar care sunt consecinţele unor acţiuni al căror erou principal poate fi chiar el. Oferiţi copiilor dumneavoastră o educaţie corepunzătoare, vorbindu-le despre urmările comiterii unor infracţiuni asupra lor şi a potenţialelor victime.

Dorim să le reamintim părinţilor faptul că educatia, inclusiv cea rutieră, incepe de acasă. Dacă nu puteţi insoţi copiii pe drumul către şi de la şcoală, asiguraţi-vă că aceştia şi-au insuşit si respectă regulile de circulaţie.

Ştim că vreţi să oferiţi copiilor tot ce este mai bun, insă nu este cazul să ii trimiteţi la şcoală cu telefoane mobile de ultimă generaţie sau cu bijuterii, pentru că astfel îi transformaţi in ţinte ale infractorilor. Tot părinţilor le adresăm recomandarea de a veghea asupra activităţii şcolare şi extraşcolare a copiilor lor şi a comunica permanent cu diriginţii, astfel incât să evite intrarea copiilor sau adolescentilor in anturaje dubioase.

Sfaturile nostre pentru copii se referă la adoptarea unei conduite corecte pe drumurile publice, la toleranţă şi respect reciproc in relatiile cu colegii şi profesorii, precum şi la o atitudine non-violentă in cazul apariţiei unor conflicte. Orice neinţelegere se rezolvă prin dialog, iar in cazul in care acesta nu dă roade iar situaţia se agravează, trebuie anuntaţi de urgenţă profesorii sau chiar Poliţia.

Nu in ultimul rand, ne adresam dascălilor. Ne bazăm pe o bună colaborare cu directorii, profesorii şi diriginţii, cărora le reamintim că prin informarea din timp a poliţiştilor cu privire la existenta unor elevi problemă sau a unor indivizi suspecţi care frecventează zona şcolii, a unor stări conflictuale incipiente pot preveni aparitia unor probleme mai grave, de natura infractionala.

Responsibililitatea pentru siguranta elevilor ne revine tuturor: autorităţilor locale, profesorilor şi părinţilor, nouă politistilor. Cu toţii avem copii şi vrem să-i ştim protejati, la adapost de orice pericol.

Noi, poliţiştii vom veghea permanent la asigurarea unui climat propice in şcoli şi in zonele adiacente acestora, astfel incât copiii să poată desluşi netulburaţi tainele invăţăturii.

Vă mulţumim şi vă dorim tuturor un an şcolar bun, incununat cu succese şi realizari!

Inspectoratul de Politie Judetean Bacau

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu