CONCURSUL DE CREAŢIE | Onesti

Mobile Menu

ads

Responsive Leaderboard Ad Area with adjustable height and width.

More News

CONCURSUL DE CREAŢIE

septembrie 23, 2011
Născuţi în Bacău, la distanţă de 60 de ani, Vasile Alecsandri (1821-1890) şi George Bacovia (1881-1957) rămân două dintre cele mai importante personalităţi pe care urbea noastră le-a dat literaturii şi culturii române. Destinele lor sunt simbolic legate prin faptul că primul dintre ei avea să fie cel mai important poet român de până la apariţia lui Eminescu, dominând cu figura sa luminoasă secolul al XIX-lea, în vreme ce al doilea se va impune prin fascinaţia liricii sale, critica literară ajungând să vorbească despre secolul al XX-lea drept „secolul Bacovia”. Bacăul marchează, aşadar, două borne extrem de importante pe harta poetică a ţării revendicându-şi, la 190 de ani de la naşterea lui Alecsandri şi la 130 de la naşterea lui Bacovia, titlul simbolic de capitală a poeziei româneşti.
La împlinirea a 50 de ani de învăţământ superior băcăuan (1961-2011), Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău (Facultatea de Litere), organizează, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bacău, concursul de creaţie „Alecsandri şi Bacovia, două branduri culturale băcăuane”, în cadrul proiectului cultural BACĂU, CAPITALA POEZIEI ROMÂNEŞTI, menit a fortifica imaginea poeziei băcăuane în conştiinţa elevilor şi studenţilor şi a promova învăţământul universitar băcăuan.

Regulament
1. Sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare. Ele vor fi tehnoredactate, cu diacritice.
2. La concurs pot participa elevi şi studenţi care nu au debutat editorial şi nu au împlinit 30 de ani.
3. Lucrările se trimit până la data de 5 octombrie 2011 pe adresa: jicuadrian@yahoo.com (Microsoft Word 2003, format .doc, font Times New Roman, mărime 12, marginile paginii setate la 2 cm) sau la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, str. Spiru Haret, nr. 8, cod 600114, Bacău, cu menţiunea pentru CONCURSUL DE CREAŢIE ARTISTICĂ „ALECSANDRI ŞI BACOVIA, DOUĂ BRANDURI CULTURALE BĂCĂUANE”.
4. Lucrările vor fi însoţite de o scurtă prezentare a autorului: numele şi prenumele, locul şi data naşterii, şcoala de provenienţă, numele profesorului (dacă este cazul), numărul de telefon şi adresa electronică.
5. Fiecare participant are dreptul de a înscrie în concurs un eseu de maximum 10 pagini sau două poezii originale pe tema dată.
6. Laureaţii vor fi anunţaţi până pe data de 6 octombrie 2011, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, care va avea loc la Centrul  de  Cultură „George Apostu“  Bacău, în data de 7 octombrie 2011.
7. Juriul concursului va fi alcătuit din profesori de la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău.
8. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii:
Premiul I – 250 lei
Premiul II – 150 lei
Premiul III – 100 lei
Premiul special din partea revistei „Ateneu” – cărţi
9. Prezentul regulament poate fi accesat pe pagina www.litere.ub.ro
10. Lucrările scrise de mână sau fără diacritice nu vor intra în concurs.

0 Please Share a Your Opinion.:

Trimiteți un comentariu